tiistai 3. helmikuuta 2015

Sekalaista...

Bloggaamisen tuskaa..
Mielummin kirjoittaisin yksittäisistä aiheista erillisiä postauksia, mutta nyt en vaan jaksa. Eli kirjoituksen taso laskee entisestäänkin. Hyppää vaikka yli tämä postaus, niin ei ärsytä niin paljon.

- - -

Tulevaisuuden ennakointi on vaikeaa. Tuli mieleeni, kun tänään tulin syömästä ruokatunnilla. Matkassa mutka. Siis tiessä on mutka joka on karut 90 astetta. Tähän aikaa vuodesta ja erityisesti tänä vuonna penkat on korkeet. Et voi nähdä mutkan taakse. On päivän selvää, että jos mutkan takaa tulee auto vastaan, et voi sitä nähdä ennen kohtaamista. Eikö silloin olisi järkevää pysyä siellä omalla kaistalla?

Ei tämä ei ole road ragea.
Mua vaan hämmästyttää, että selkeästi vanhempi herra, jolla voisi olla kokemusta autoilusta, ei osaa tämän enempää varautua tulevaan. Sori vaan, ei tullut kolaria. Minä ennakoin tulevaa. :)
Siis hämmästelen tätä asiaa. Viimeaikoina olen törmännyt tähän virheeseen useamman kerran. Ei siis pelkästään autoilussa, vaan.. Tehdään ensin ja hämmästellään sitten, että miten tässä näin kävi. Ei tarvitse olla pessimisti. Uhrataan kuitenkin hetki sille mietinnälle, että mitä jos. Sitten varaudutaan siihen. Tämähän tarkoittaa sitä, että kun mutkaan tullessa et näe mutkan taakse, niin pysy omalla kaistalla. Ei se niin vaikeaa ole.

- - -

Joskus erehdyn pohtimaan, että olenko vain niin hemmetin älykäs, että kaikki muut ihmiset tuntuu jotenkin typeriltä.. :) Mutta ei se lie niin mene. Liekö edes keskitasoa älykkyyteni. Tunnettu faktahan on, että 80% ihmisistä on keskimääräistä tyhmempiä.

- - -

Tekisi mieleni kirjoittaa maataloustuista. Ja kirjoitankin. Ehkä joskus vielä kirjoitan ihan erillisen postin asiasta. Nyt en. Siksi en, kun se vaatii enemmän taustatutkimusta. Sitä en nyt jaksa. Nyt vain puran itseäni. :D

Miksi maanviljeliä viljelee maata?
Miksi lypsylehmiä pitävä maajussi/maajohanna niitä lehmiä pitää?
Onko maauroon vastinkappale maanaaras nimeltään Johanna, jos uros on Jussi?
...
Kysymyslistaa voisi jatkaa, mutta pointti varmaan tuli selväksi. Eli miksi maajussi/johanna siellä maalla tekee sitä mitä hän tekee. Yksinkertainen vastaus asiaan on, että ruuantuottaja tuottaa ruokaa, koska hän haluaa tuottaa ruokaa. Valitettavastihan tämä vastaus on väärin. Ruuantuottaja tekee sitä mitä hän tekee siksi, että se on tuettua toimintaa.

Kysynnän ja tarjonnon laki. Kysyntä luo tarjontaa ja tarjonta luo kysyntää. Eikö, oletko aivan varma? Kyllä tarjonta luo kysyntää, en ala sitä sen enempää todistelmaan, koska lukuisia esimerkkejä löytyy. Yhden kuitenkin mainitakseni, tekstiviestit, alias SMS.

On jokseenkin vääristynyt tilanne, että tukipolitiikalla hallitaan ruuantuotantoa.
Sanotaan, että jos tuet poistettaisiin niin ruuan hinta nousisi pilviin. Tämä lienee totta. Jos kaikki tehtäisiin yhtä-äkkiä yllättäen. Kun olemme tämän tukipolitiikan luoneet, on siitä luopuminen, ei mahdotonta, mutta äärettömän työlästä.
Tukiaiset (ei Johanna ja sisaruksensa, vaan raha) ohjaa sitä mitä tuotetaan. Se mitä tuotetaan ohjaa sitä mitä syödään. Et siis syö sitä mitä haluaisit, et syö sitä mitä Suomessa on järkevää kasvattaa, vaan syöt sitä mitä EU byrokraatit haluavat sinun syövän. Onko se sitten paha asia?

Eija Nivala pohtii kirjoituksessaan jokapäiväisen leivän kunnioittamista. Tästähän tämä ajatus osaltaan lähti minullakin. Toki tuosta maataloustukipolitiikasta keskusteltiin radiossakin päivänä eräänä. No se siitä, kirjoitan pidemmästi erillisessä postauksessa joskus .. jos joskus jaksan.

- - -

Radiossa puhuivat päivänä eräänä siitä kuinka tulevaisuudessa ei saisi viedä kaatopaikalle enää vaatejätettä. Vai olikohan se niin, että kangasjätettä. No sama asia, tai sitten ei. Vaatteet on kangasta, mutta kankaat ei ole vaatteita. Tai jotain..

Paikalla - radiossa siis - oli Marttaliitosta tms. joku nainen jonka nimestä ei mitään hajua. Häneltä kysyttiin vinkkiä siihen miten vaatejätteen määrää vähennetään. Hänellä oli erittäin hyvä ohje. Mene vaatekaapille, käy läpi kaikki vaatteesi ja heitä roskiin kaikki mitä et oikeasti käytä.
Siis mitä häh?
Eikö sitä jätettä pitänyt vähentää, vai ymmärsinkö minä jotain väärin?
Niin se oli, että tulevaisuudessa ei saa kaatopaikalle viedä vaatejätettä. Joten nyt kannattaa kiireellä heittää kaikki tarpeettomat vaatteet roskiin. Äly hoi...!
No puhui ne siellä vaatteiden tuunaamisestakin, joka siis on oikea tapa vähentää sitä jätettä. Pääpointti oli kuitenkin siinä, että vaatekaapista roskiin kaikki ne rievut, joita et oikeasti käytä.
Mutta voisin kuvitella, että Marttojen edustaja olisi puhunut jotain siitä kuinka vanhoja, jo käytöstä poistettuja vaatteita voi hyödyntää uusiokäytössä (vaikka matonkuteena). Tuo Martan ohje on hyvä ohje sinne kauppaan. Osta vain sellaisia vaatteita joita aiot oikeasti käyttää.

- - -

Asiaa sivuten (mikä se asia sitten olikaan), milloin vaatteiden käytännöllisyydestä tuli sivuseikka?

- - -

Minähän kuuntelen nykyään radiosta vain Yle Puhetta.
Aiheet on yleensä enemmän tai vähemmän mua kiinnostavia. Älykkäällä aiheen käsittelyllähän saa aiheesta kuin aiheesta yleensä kiinnostavaa. Mutta minua häiritsee ihan suunnattomasti se, että radioon tulee ihmisiä, jotka eivät ole ollenkaa valmistuneet keskustelemaan siitä aiheesta mistä tulevat puhumaan. Esimerkkinä vaikka nyt tuo Martta nainen. Toki räikeämpiäkin tapauksia on tullut vastaan.

- - -

Loppukaneettina tälle kirjoitukselle:
Älä usko Väinämöistä, se valehtelee kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti